dijous, 30 d’abril del 2009

DOMINI D'HABILITATS I DESTRESES AL CI


Ara que fa bon temps és ideal anar a la pista poliesportiva de l'escola i treballar diferents destreses i habilitats.
Tant els nens de 1r. com de 2n. estan treballant diferents coordinacions óculo-manuals (ull-mà)i óculo-pedal (mà-peu)tant amb el seu costat dominant com el no dominant (dreta i esquerra).
ealitzem exercicis de precisió i punteria amb diferent material com formes jugades...


Aquest treball sistemàtic és bàsic perquè els infants tinguin un bagatge suficient per realitzar més endavant habilitats específiques pròpies dels esports (futbol, bàsquet, handbol, hoquei,...)

EXPRESSIÓ CORPORAL A 1r.

Els infants de 1r. estem treballant a l'àrea d'educació física l'expressió corporal.

L'expressió corporal està considerada com un dels corrents actuals de l'Educació Física que intenta, prenent el cos com a matèria, rehabilitar-lo en la imatge de cadascú i afavorir, amb els seus mitjans, una millor adaptació a ell mateix quant a individu i quant a ésser social.

Per a assolir els seus objectius, l'expressió corporal es fonamenta en un conjunt de tècniques que, en utilitzar el cos com a llenguatge permeten, en primer lloc, la revelació d'un contingut intern i, en segon lloc, proporcionar els instruments necessaris perquè cadascú millori el seu nivell expressiu i la seua capacitat de comunicació.

Maquillatge, performance, reproduir sentiments, produir estats d'anim, ombres xinesques, imitacions,..., han estat les coses que hem realitzat.

JOC DE PISTES SANT JORDI 2009

El dia de Sant Jordi vàrem realitzar tots els nens i nenes de l'escola un joc de pistes per tota l'escola on l'objectiu era trobar trossos d'un conte que era la Llegenda de Sant Jordi.
500 alumnes en grups interedat (de p3 fin a 6è.) buscaven mitjançant un mapa les pistes per diferents indrets de l'escola.

Les pistes estaven repartides per molts indrets de l'escola...

Cada grup agafava els seus trossos de conte...



I els montava al pati on tots els trossos units es transformaven en la Llegenda de Sant Jordi.


Quan teníem totes les pàgines del conte un membre de cada grup llegia la seva pàgina.


.. i després com a premi de l'esforç vàrem menjar xocolata amb coca!UuUuuuMMmmmmm!

INTERCANVI MUSICAL 2009

Una activitat que realizem cada any quan arriba la Setmana Cultural de l'escola és l'intercanvi musical entre nens de diferents cicles.
Aquest any cicle inicial ha fet l'intercanvi amb nens i nenes de CM. Aquí teniu una mostra...



BubbleShare: Share photos - Play some Online Games.

ANIMACIÓ LECTORA

Aquesta darrera setmana hem celebrat a l'escola la Setmana Cultural. Una de les activitats realitzades a partir del Projecte de Biblioteca ha estat la visita d'escriptors i il·lustradors dels llibres que hem llegit.



A més, el dia de sant Jordi a la tarda els infants de CS van venir a explicar-nos els contes animats que van realitzar per a la Mostra Literària.

dilluns, 27 d’abril del 2009

COM CREIXEN LES PLANTES DE L'HORT...

Com diu la dita "a l'abril aigües mil" i ho hem pogut comprovar a l'hort de l'escola ja que les diferents plantes han crescut molt...

Estem al·lucinats... allò que vàrem plantar fa uns mesos ja està llest per collir-ho.

Diferents tipus de fruits i hortalisses estan a punt.

Estem molt contents de tenir un hort en el qual plantar moltes coses...
L'hort és una activitat més del Projecte començat aquest curs d'Escola Verda i també s'engloba en el currículum de medi natural al Cicle Inicial.